perjantai 11. lokakuuta 2013

Hej!

Ylläripylläri netti ei oikee taho totella meitä.. katotaa päästäänkö nyt alkuun vai ei, hope so ! :D

Viikko on menny tosi nopeesti! On tapahtunu paljon kaikkee. Maanantaina oli eka koulupäivä ja nähtiin meijän luokkalaiset ekaa kertaa. Meijän luokalla on siis kaksi brittipoikaa, yhdeksän virolaista ja tietysti meidän suomitiimi. Ensimmäisenä päivänä oli vaan tutustumista, paikkojen esittelyä ja saimme tietää mitä tulevina viikkoina tehdään. Luokkakaverit on kivoja ja päästiin ensimmäisenä päivänä näyttämään niille tie Roskilden keskustaan. Oltiinhan me oltu jo viikko täälä ja sopivia oppaita niille ! :D 

Koulussa ollaan päästy tekemään Tanskalaisia lihapullia, erilaisia liemiä, savustettua - ja graavattua lohta, haudutettua fenkolia, erilaisia kastikkeita ja keittoja. Lisäksi ollaan käyty läpi mm. ruoan tarjoilua ja esillepanoa sekä oluen valmistamista. Meitä on opettanut kaks mukavaa opettajaa, Tim ja Palle. Myöhemmin pääsemme vierailemaan yhden opettajamme, Dorthen  kotiin, käymme piknikillä ja tutustumassa Roskildeen paremmin. Tulossa on siis kaikkea kivaa ja erilaista. 

Nyt alkaa jo vielä enemmän tutustumaan ihmisiin täällä ja vapaa-aika ei oo enää semmosta huoneessa rötväämistä. Ollaan saatu paljon uusia kavereita ja illat menee yleensä pelaillessa biljardia, pingistä, pöytäfutista, korttia ja millon mitäkin. Ihmiset on täällä ihania ja ystävällisiä. Nyt koulu vaan vaikuttaa tosi autiolta kun ihanat unkarilaiset lähti kymmenen viikon opiskeluiden jälkeen takasin kotiin. Oltas kyllä voitu pitää ne täällä siihen asti ku ite lähdetään. 
Kaks viikkoo on hurahtanu tosi nopeesti. Koko ajan oppii enemmän tuntemaan paikkoja ja ei oo enää niin hukassa koko ajan kuin ekalla viikolla.


Roskilden kirkko on iso osa katukuvaa.













yhteinen keittiö italialaisten kanssa


leipomo/konditoria


Täälä on jokapuolella tommosia pieniä ravintoloita, jotka on ´maan alla´

Tänne me päästään joku kerta herkuttelemaan kanttiinin väeltä saamilla lahjakorteilla. :)





Ihanat unkarikaverit :)


Kyllä.. meillä on täälä todella kivaa!

Veprimin ja Kevinin kanssa takana posettamassa ihana Thomas, joka on töissä asuntolassa. Thomas auttaa meitä aina jos tarvitaan jotain tai jokin on rikki ymym.. 


Unkarilaisten lisäksi tänään täältä lähti pois myös toinen hyvä ystävämme Veprim. :/

Unkarilaisia :)


kanaliemi

Oluen raaka-aineita.

Näitä täälä tosiaan syödään JOKA PÄIVÄ lounaaksi!! :P 

Opetuskeittiö

Fox sauce

Braised fennel

Braised fennel

Brittiläinen Jordan ja virolainen Lauri :))

Lisää kuvateksti

Warm smoked salmon



Carrot soup

Potato leek soup

Potato leek soup with bacon
Tämmöstä täälä tällä kertaa! Pitäkää peukkuja, että tää netti toimii nyt taas, että päästään kirjottelemaan useemmin. :) 

- Iita (nykyisin välillä Maria) ja Iida 

3 kommenttia:

  1. Tuo yks on siis kettumuusia??:D ps. Kivaa lukee tätä teiän blogia, alkaa tehä itelläki mieli lähtee jonnekki!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se taitaa olla suoraan käännettynä :) Ei ollu ehkä oma lemppari, mutta tulipahan tehtyä. Kiva jos kelpaa, toivotaan että netti nyt toimii ja päästään kirjotteleen useemmin. Kannattaa kyllä lähtee, tää on kivaa. ps. kukas siellä kirjottelee :)

      Poista
  2. minä eli kaisu :D haluaisin tulla käymään siellä mutta tuun sitte ens kerralla ;)

    VastaaPoista